Glasvezel beschikbaar in 4 nieuwe plaatsen in Nederland

In Papendrecht is men van start gegaan met de uitrol van het netwerk, in Giessenlanden en De Wolden is er sprake van ontwikkelingen en in Brunssum heeft men inmiddels de mogelijkheid om er daadwerkelijk gebruik van te gaan maken.

 

Glasvezel in Papendrecht
Het is Volker Wessels Telecom dat in opdracht van KPN van start is gegaan met de uitrol van het glasvezelnetwerk in Papendrecht. De gemeente heeft aangegeven dat het eerst de wijken Molenvliet en Wilgendonk zullen zijn die aan de beurt komen, daarna kan ook de rest van Papendrecht rekenen op een aansluiting op het netwerk. Er zullen graafwerkzaamheden plaatsvinden in de wijken, waar het bedrijf zo’n 6 weken voor nodig zal hebben. Vervolgens duurt het nog 3 maanden om het netwerk aan te kunnen leggen en zal er wat tijd gaan zitten in het aanpassen van de straatkasten die er staan.

 

Glasvezel zal er in Papendrecht voor zorgen dat de snelheid van het internet flink op zal lopen. Aan de andere kant blijft de kabelverbinding naar woningen gewoon behouden, zodat inwoners ook daar nog steeds gebruik van kunnen maken. Het grote aantal enthousiaste inwoners in Papendrecht heeft ervoor gezorgd dat er een investering door de exploitant heeft plaatsgevonden. Uiteraard heeft ook de medewerker door de gemeente vervolgens een grote rol gespeeld.

 

Giessenlanden aan de slag met glasvezel
In Giessenlanden kan men aan de slag met de uitrol van het glasvezelnetwerk, de gemaakte plannen zijn goedgekeurd. Het is Spitters die er als glasvezelspecialist voor gaat zorgen dat er een netwerk komt te liggen, waar de bewoners vervolgens gebruik van kunnen maken. De Stichting GiessenlandNet heeft gezorgd voor het enthousiasme bij de bewoners en zal de verdere aanleg van het netwerk begeleiden. Ruim 30% van de inwoners in de gemeente heeft zich ingeschreven voor een aansluiting, voldoende om de aanleg van het netwerk te kunnen verantwoorden.

 

De investering in de gemeente Giessenlanden bedraagt 7 miljoen euro, een bedrag dat de gemeente leent aan GiessenlandenNet, om het project te kunnen realiseren. De uitrol van het glasvezelnetwerk zal in de tweede helft van 2015 van start gaan en zal vervolgens media 2016 gereed zijn.

 

De Wolden over op glasvezel
De Wolden wil graag over op glasvezel, als het aan een aantal enthousiaste bewoners ligt tenminste. Zij zullen de komende tijd gebruiken om meer bewoners enthousiast te maken en er samen voor te zorgen dat er voldoende draagvlak ontstaat. Alleen op die manier is het mogelijk om een investeerder te verleiden het netwerk daadwerkelijk aan te gaan liggen. Steeds meer scholen kiezen voor een elektronische leerweg omgeving (ELO) en ook bedrijven en consumenten hebben de behoefte aan een snelle internetverbinding. Het bewonersinitiatief Glasvezel De Wolden gaat de komende tijd aan de slag om mensen te overtuigen van het voordeel van glasvezel, zodat men in de toekomst hopelijk van start kan gaan met de aanleg van een dergelijk netwerk.

 

Brunssum klaar met de aanleg
In Brunssum heeft men die periode al enige tijd achter de rug, daar is men er zelfs al in geslaagd om de aanleg van het glasvezelnetwerk af te ronden. Het was Reggefiber die er in april 2014 van start ging met de werkzaamheden, om zowel de woningen als bedrijven in het gebied aan te sluiten.

 

Inmiddels hebben bewoners daar de mogelijkheid om gebruik te maken van glasvezel. De eerste overeenkomst met Reggefiber werd in 2013 getekend, waardoor het vervolgens een kleine 2 jaar heeft geduurd voordat de verbinding ook daadwerkelijk beschikbaar was. Nu de inwoners en bedrijven in Brunssum gebruik kunnen maken van glasvezel hebben zij toegang tot een snelle internetverbinding, die het onder andere goed mogelijk maakt om online te werken.

Plaats een reactie