Glasvezel brengt breedband internet naar buitengebieden en onderwijs

Het glasvezelnetwerk in Nederland bereikt steeds meer huishoudens en bedrijven, de ontwikkeling op dit gebied staat niet stil. Bovendien staat ook de ontwikkeling van het glasvezel zelf niet stil, waardoor er hogere snelheden mogelijk zijn en FiberNL een gratis glasvezelverbinding voor het onderwijs kan verzorgen.

 

Tot 1.000 Mbit in Dronten

Een goed voorbeeld van de hogere snelheid via glasvezel ontstaat in Dronten, waar internetaanbieder Tweak er net als in Almere, Enschede en Leeuwarden voor wil zorgen dat klanten tot 1.000 Mbit kunnen ontvangen. Het internet met de zeer hoge snelheid zorgt ervoor dat 17.000 huishoudens in Dronten op een totaal nieuwe manier gebruik kunnen maken van het internet. Het internetabonnement op zich kost €40 per maand, in combinatie met interactieve televisie en telefonie kost het €54,95 per maand. Provider Tweak kan met de nieuwe aansluitingen in totaal 234.000 huishoudens razendsnel internet aanbieden.

 

Breedband internet in buitengebied Twente

Ook in het buitengebied van Twente wordt er hard gewerkt aan een hogere snelheid van het internet, een glasvezel verbinding moet er daar voor gaan zorgen dat 20.000 huishoudens kunnen rekenen op een breedband connectie. Het is vooral de interesse onder bewoners die de doorslag lijkt te hebben gegeven, want eerder leek het er nog op dat het financieel niet interessant was om er de investering te doen. De samenwerking met bewonerscollectieven en de gemeenten moet ervoor gaan zorgen dat de verschillende partijen er allemaal voordeel bij hebben.

 

Glasvezelnetwerk in Oosterbeek

In Oosterbeek is het inmiddels duidelijk dat er voldoende animo is, men is daar op 31 augustus van start gegaan met de werkzaamheden om een glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen. Het is Reggefiber dat zorgt voor het netwerk in de straat. Bovendien gaat men er langs de deuren om na te gaan wat de meest geschikte plaats is voor de aansluiting in huis. Het gaat over het algemeen om een plaats in de meterkast, maar er kan eventueel voor een andere plaats gekozen worden. Bewoners hebben op termijn de mogelijkheid om daadwerkelijk abonnementen af te gaan nemen op basis van het glasvezel.

 

FiberNL verzorgt gratis glasvezel voor onderwijs

FiberNL wil zich op scholen gaan richten met het glasvezel, door middel van een kosteloze verbinding. De onafhankelijke Nederlandse aanbieder van internet, telefonie en televisie via glasvezel gaat deze gratis verbindingen aanbieden wanneer er voldoende ouders of personeelsleden gebruik maken van een betaald abonnement voor thuis. Op scholen heeft men een groeiende behoefte aan snel internet, maar zijn er vaak weinig middelen beschikbaar. Op deze manier hoopt FiberNL nieuwe klanten te kunnen verwelkomen en er aan de andere kant voor te zorgen dat ook scholen gebruik kunnen gaan maken van het glasvezelnetwerk dat er beschikbaar is.

 

 

Plaats een reactie