Grote providers maken glasvezel standaard en verhogen snelheden mobiel internet

De grote providers van telefonie, naast internet en televisie werken aan de verdere uitrol van het glasvezelnetwerk en verhogen de snelheid van 4G, of bieden dit aan als alternatief voor internet via een vaste verbinding. 4G en glasvezel hebben de toekomst van het mobiele en vaste internet. De providers springen hier op in, door klanten hier al direct mee van dienst te zijn.

 

Standaard glasvezel bij KPN en XS4ALL
KPN kiest er bijvoorbeeld voor om nieuwe klanten standaard aan te sluiten op glasvezel, in plaats van DSL. Bovendien trekt de provider de prijzen van de abonnementen gelijk. KPN wil de focus op die manier op glasvezel leggen, al dient dit natuurlijk eerst beschikbaar te zijn op het adres waar men woont. Daarnaast zal KPN de huidige 21 verschillende abonnementen aanpassen naar nog maar 4, waardoor er voor klanten meer duidelijkheid ontstaat.

Ook XS4ALL zet groter in op glasvezel. De provider voerde op 3 juli jongstleden enkele wijzigingen door in het portfolio. De tarieven voor glasvezel zijn nu gelijk aan die van DSL, terwijl er voorheen sprake was van een verschil van €10 per maand. Bovendien krijgen nieuwe klanten net als bij het moederbedrijf KPN standaard een aansluiting op glasvezel. Op het moment dat dit niet beschikbaar is kunnen zij gebruik maken van een ASDL- of VDSL-pakket. Bestaande klanten met een DSL-aansluiting kunnen kosteloos overstappen naar glasvezel, mits dit op hun adres beschikbaar is. Dit leidt onder andere tot een hogere uploadsnelheid, van 50 Mbps.

 

UPC 4-in-1 pakket en sneller mobiel internet bij T-Mobile
Liberty Global, eigenaar van UPC, wil zich gaan richten op mobiel internet en heeft daarom besloten een mobiel pakket toe te voegen aan het alles-in-1 pakket. Ook KPN en Ziggo bieden een dergelijk pakket met vast internet, mobiel internet, televisie en telefonie. Volgens de providers lopen de verschillende diensten steeds vaker in elkaar over, waardoor de klant behoefte heeft aan een volledig pakket.

T-Mobile verhoogt de snelheden van haar mobiele internet, door alle klanten een maximale snelheid van minimaal 15 Mbps aan te gaan bieden. Met name de klanten met een voordelig abonnement kunnen hiervan profiteren. Zij kunnen dankzij de hogere snelheid kijken naar video’s of muziek streamen. Vodafone wil het snelle 4G netwerk voor mobiel internet gebruiken als alternatief voor vast internet, op plaatsen waar geen glasvezel, kabel- of DSL-verbinding beschikbaar is. Vodafone wil op die manier de kosten drukken, terwijl het klanten aan de andere kant toch een snelle internetverbinding kan aanbieden.

Plaats een reactie