Klanten van UPC kunnen overal TV kijken en wereldwijd internetten

UPC maakt het als eerste provider in Nederland mogelijk om ook buitenshuis TV-zenders te streamen, via de speciale app of de website. Gebruikers kunnen gebruik maken van de Horizon-app voor iOS of Android, of surfen naar de Horizon-website. Tot nu toe was dat, net als bij bijvoorbeeld Ziggo, alleen binnenshuis mogelijk, binnen het bereik van het eigen wifi-signaal. Klanten van UPC kunnen nu TV-streamen via alle internetverbindingen binnen Nederland, al lijkt dat laatste vooral te maken te hebben met de uitzendrechten.

 

82 TV-zenders streamen
Dit betekent dat klanten van UPC ook buitenshuis nu toegang krijgen tot 82 TV-zenders. Het gaat om de kanalen die ze al in hun pakket hebben, al zijn niet alle zenders ook mobiel beschikbaar. Met name de verschillende buitenlandse zenders en de betaalkanalen zijn bijvoorbeeld alleen nog thuis te bekijken. Opvallend genoeg is Fox Sports wel beschikbaar, wat betekent dat klanten van UPC bijvoorbeeld de voetbalwedstrijden nooit meer hoeven te missen, ook niet wanneer ze alleen buitenshuis toegang hebben tot een internetverbinding.

 

MyPrime en overname van Ziggo

Bovendien maakt UPC de videodienst MyPrime beschikbaar voor gebruik buiten het eigen Wifi-signaal. Dit betekent dat klanten naar films en series kunnen kijken, door elders gebruik te maken van een internetverbinding. Klanten van Ziggo kunnen tot nu toe alleen via het eigen wifi-signaal televisie kijken op een tablet of telefoon. Het is voor hen te hopen dat UPC toestemming krijgt om het bedrijf over te nemen en dat de mogelijkheden dan voor iedereen gelijk worden getrokken. Voorlopig heeft het moederbedrijf van UPC (Liberty Global) te maken met de regulering vanuit Europa, die wil voorkomen dat er in Nederland een te grote en machtige speler ontstaat, die de concurrentie in de weg zou kunnen zitten.

 

Wereldwijd internet voor klanten van UPC

Klanten van UPC kunnen daarnaast gebruik gaan maken van internet in het buitenland, bijvoorbeeld wanneer zij op vakantie zijn. UPC zal een groot aantal wifi-hotspots beschikbaar gaan maken, wat betekent dat klanten daar gratis gebruik van kunnen gaan maken. Liberty Global heeft een deal kunnen sluiten met de Amerikaanse provider Comcast, die toegang heeft tot 3 miljoen wifi-netwerken, via de routers van huidige klanten. Deze routers werken bovendien op dezelfde manier als die van UPC, waardoor klanten hier soepel gebruik van kunnen maken. Liberty Global beschikt bovendien over hotspots in bijvoorbeeld Ierland, Polen, Zwitserland en Belgiƫ.

 

UPC is op dit gebied echter niet de eerste partij die een dergelijke stap zet. KPN werkt bijvoorbeeld al langere tijd samen met Fon en zorgt er daarmee voor dat klanten ook in het buitenland gebruik kunnen maken van internet. Fon beschikt over miljoenen hotspots, waar klanten van KPN gratis op kunnen inloggen. Ook Ziggo ging vorig jaar van start met het uitbreiden van het aantal wifi-hotspots, door de routers van klanten hiervoor in te schakelen. Wat dat betreft lijken we af te gaan op een periode waarin we altijd en overal een wifi-hotspot tot onze beschikking zullen hebben, om gebruik te kunnen maken van het internet.

 

 

Plaats een reactie