KPN richt zich met videodienst Play duidelijker op jongeren

KPN lanceert over enige tijd een nieuwe videodienst, waarmee gebruikers online TV kunnen kijken. De dienst zal ‘Play’ gaan heten en is beschikbaar voor zowel bestaande klanten van KPN als gebruikers die daar nog geen klant zijn. Het was al langer duidelijk dat KPN met een eigen on-demand dienst zou komen, tot op heden was er echter weinig bekend over de naamstelling en de zenders die er beschikbaar zouden zijn.

KPN lijkt zich met Play vooral op jongeren te willen richten, die op een heel andere manier TV willen kijken. Zij kijken niet langer via de televisie naar de programma’s die er op dat moment beschikbaar zijn, ze maken gebruik van internet en apps. Play zal tevens beschikbaar zijn via Chrome-cast, een TV-box die veel jongeren gebruiken.

 

Zenderpakket bij Play

Play zal een uitgebreid zenderpakket kennen, waarmee gebruikers in principe het gehele scala aan bekende zenders tot hun beschikking krijgen. Het gaat om NPO, RTL 4, 5, 7 en 8, SBS 6, Net 5, Veronica, Disovery Channel, National Geographic, Comedy Cenral, Nickelodeon, TLC en HBO. Met name die laatste is een opvallende toevoeging, aangezien HBO sinds pas een paar maanden los verkrijgbaar is en dat nog niet lukt via een Nederlandse TV-provider. HBO is vooral bekend van de hitserie Game of Thrones en kost momenteel €15 per maand extra, waardoor de prijs voor KPN Play waarschijnlijk behoorlijk hoger komt te liggen.

 

Kosten nog niet bekend

Tot op heden heeft KPN niets bekend gemaakt over prijzen, waardoor het lastig blijft om daar uitspraken over te doen. Feit is in ieder geval dat KPN verder gaat dan het aanbieden van internet-televisie, het wordt daarnaast mogelijk om programma’s terug te kijken of die live te pauzeren. KPN heeft aangegeven de dienst in de herfst beschikbaar te maken voor bestaande KPN-klanten en vanaf dat moment ook duidelijkheid te bieden voor niet-klanten.

Plaats een reactie