Steeds groter aantal digitale TV aansluitingen

Het aantal digitale tv-aansluitingen blijft voorlopig gestaag doorgroeien, wat aangeeft dat steeds minder mensen gebruik maken van het analoge signaal. Inmiddels telt Nederland ongeveer 6,2 miljoen digitale Tv-aansluitingen, waarmee we als land massaal zijn overgestapt op de nieuwe technologie. Het totale aantal digitale aansluitingen is in het tweede kwartaal van 2012 gestegen met 2%. Het is bovendien de verwachting dat het aantal digitale aansluitingen alleen maar verder door zal groeien, nu er steeds meer digitale mogelijkheden ontstaan.

 

Ziggo ziet groei van 0,2%
Ziggo is de grootste aanbieders van digitale tv en vormt daarmee een interessante graadmeter. Het bedrijf heeft een groei van 0,2% ten opzichte van vorig jaar waar kunnen nemen, wat aangeeft dat meer mensen hebben gekozen voor de digitale variant van televisie. Ook KPN, UPC en CanalDigitaal hebben een groei waar kunnen nemen, waardoor het erop lijkt dat er in de breedte meer digitale aansluitingen bij zijn gekomen. De meeste aansluitingen vinden nog altijd plaats via de kabel. Het aantal is echter wel gedaald, aangezien ook de groei van IPTV en glasvezel internet een belangrijke rol op hebben weten te eisen.

 

Totaalpakketten van aanbieders
De groei van digitale tv kan op verschillende manieren verklaard worden, waaronder uit het feit dat steeds meer providers het totaalpakket aan diensten aan zijn gaan bieden. Onder andere de glasvezelaanbieders zorgen ervoor dat men eerder overstapt naar digitale tv. Daarnaast kiezen steeds meer mensen ervoor om tv op een tablet of smartphone aan te gaan bieden, waardoor men overstapt op de digitale variant van het televisie kijken. Ziggo en KPN lopen hiermee voorop, maar ook Telfort, XS4ALL en Glashart Media zijn hier mee bezig. UPC zal binnenkort volgen, waardoor de doorbraak van televisie op een tablet of smartphone definitief aanwezig lijkt te zijn.

Plaats een reactie