Ziggo mikt op innovatie

Ziggo werkt op diverse fronten hard aan innovatieve oplossingen, om het Tv-kijken beter aan te laten sluiten bij de huidige wensen van de markt. Denk daarbij aan het kijken van interactieve televisie via de cloud, maar ook aan het gebruik van een app op een iPad of Android tablet. Door een firmware update aan te bieden aan de set-up boxen heeft Ziggo de mogelijkheid de hardware geschikt te maken voor de nieuwe manier van werken.

 

TV kijken via de cloud
Het Tv-kijken via de cloud werkt op basis van HTML5. De software zal ook geschikt zijn voor de CI+ apparaten en de connected devices, waardoor alle klanten er gebruik van kunnen maken. Het is het virtuele set-top platform CloudTV van ActiveVideo Networks dat het voor klanten mogelijk gaat maken om interactief te kijken via de cloud. Men werkt op dit moment met een beta-versie van de software op de International BroadCast beurs (IBC) in Amsterdam, wat aangeeft hoe innovatief Ziggo is. Video on Demand en een elektronische programmagids zullen via de cloud beschikbaar zijn, waardoor er soepel via het internet gewerkt kan worden.

 

TV kijken via app
Daarnaast richt men zich op de gebruikers van de iPad en andere tablets, door ook op die apparaten televisieprogramma’s aan te gaan bieden. Klanten hebben de mogelijkheid om de Ziggo TV app te downloaden uit de Appstore of de Google Play Store, om vervolgens televisie te kunnen kijken op het mobiele apparaat. De Android app is nog in ontwikkeling, maar met een iPad is het op dit moment al mogelijk om programma’s van de zenders van NPO, RTL, SBS, NGC en Eurosport te kijken. Ziggo werkt op die manier toe naar een nieuwe manier van televisie kijken, waarbij de televisie zelf niet langer het centrale punt in huis hoeft te zijn.

Plaats een reactie