Tele2 wil alternatief bieden voor kabelmaatschappijen

Tele2 heeft bekend gemaakt klaar te zijn om analoge kabel aan te gaan bieden aan consumenten. Het is sinds 1 januari 2013 mogelijk om analoge kabeltelevisie aan te bieden, een dienst die wordt ingekocht bij een van de kabelmaatschappijen. Tele2 is op dit moment in gesprek met de kabelmaatschappijen en hoop op die manier tot een overeenkomst te kunnen komen. De openstelling van de markt voor kabeltelevisie zou ervoor moeten zorgen dat er meer keuze ontstaat voor consumenten. Tele2 is de eerste partij die zich op het podium begeeft en probeert een dienst aan te bieden aan consumenten.

 

UPC en Ziggo
Voorlopig is Tele2 in gesprek met zowel UPC als Ziggo, de twee grote kabelmaatschappijen waar in Nederland mee gewerkt wordt. Men is vooral benieuwd naar de voorwaarden die de kabelaars stellen om gebruik te mogen maken van het kabelnetwerk. Tele2 is bereid er een eerlijke prijs voor te betalen en op die manier de mogelijkheid binnen te halen om zelf televisie via de kabel aan te gaan bieden. Uiteraard hoopt Tele2 hier zo snel mogelijk duidelijkheid over te krijgen en er op die manier uit te komen met een van de kabelaars die er in Nederland actief zijn.

 

Vrijheid voor consumenten
Tele2 zegt aan analoge kabeltelevisie te willen beginnen om de consument op dit gebied meer vrijheid aan te kunnen bieden. Op dit moment is het bij Tele2 al mogelijk om digitale televisie af te nemen. Het bedrijf wil er echter ook voor zorgen dat het mogelijk wordt om op andere plekken in huis televisie te kijken, zonder daarbij gebruik te maken van de digitale ontvanger die er momenteel nodig is. Tijdens een korte openstelling van het kabelnetwerk in 2010 bleek al dat er een grote interesse bij consumenten bestaat, waardoor Tele2 verwacht een grote markt aan te kunnen spreken.

Plaats een reactie