Vodafone populairste zakelijke mobiele provider en KPN marktleider op vaste markt

Vodafone is de meest populaire zakelijke mobiele telefonie provider en heeft daarmee KPN van de troon weten te stoten. Aan de andere kant is KPN op het gebied van vaste zakelijke aansluitingen nog altijd de absolute marktleider. Dat neemt echter niet weg dat Vodafone hard aan de weg timmert en de verschillen ook binnen die markt kleiner zouden kunnen worden. Het valt op dat het vooral de kleinere ondernemers en het MKB zijn die overstappen naar de diensten van Vodafone.

 

Vodafone zakelijke mobiele provider
Het gat tussen het aantal aansluitingen bij Vodafone en KPN nam al langer af, waardoor een dergelijke omslag eraan zat te komen. Uit onderzoek van Computer Profile blijkt nu dat 44% van de aansluitingen voor zakelijke mobiele telefonie voor Vodafone is, waar KPN het moet doen met nog ‘maar’ 38% van de aansluitingen. Het is vervolgens T-Mobile dat met 11 – 12% op de derde plaats staat. Binnen de groep van grotere bedrijven (vestigingen met 50 medewerkers of meer) is KPN met 42,7% marktaandeel nog wel altijd de marktleider op het gebied van zakelijke mobiele telefonie.

 

KPN marktleider voor vaste telefonie
Ook op het gebied van zakelijke vaste telefonie staat KPN nog stevig aan de top en lijkt het er niet op dat hier op korte termijn verandering in zal komen. Het bedrijf heeft ruim 61% van de markt in handen, waarbij zo’n 3% gebruikt maakt van het label ‘Telfort’. Vodafone moet het doen met 8,4%, maar laat daarmee wel een duidelijke stijging zien ten opzichte van eerdere jaren. Met name binnen de ICT en de dienstverlenende sector maken steeds meer bedrijven gebruik van Vodafone. Wat dat betreft zal KPN toch wat zeilen bij moeten zetten, om op de langere termijn toch niet met een belangrijke concurrent te maken te krijgen.

Plaats een reactie