Gratis internet in Sluis, Oostburg, Breskens en Cadzand-Bad

In delen van Sluis, Oostburg, Breskens en Cadzand-Bad krijgt iedereen gratis toegang tot het internet, door middel van open Wifi-verbindingen die er aangeboden gaan worden. De gemeente Sluis zal zich als eerste aan gaan sluiten bij het project Wifi Zeeland. Men probeert er op die manier voor te zorgen dat er internet beschikbaar is op toeristische plaatsen. Uiteraard kunnen ook bewoners gebruik maken van het internet dat er beschikbaar komt.

 

Diverse aansluitingen in de gemeente
Gemeenten kunnen deelnemen aan het project door €500 per aansluiting te betalen. Hulst en Terneuzen zijn twee van de gemeenten die er tot nu toe al voor hebben gekozen om een dergelijke aansluiting te plaatsen. De verschillende aansluitingen zorgen er net als op tientallen andere plekken in de provincie voor dat zowel toeristen als bewoners gratis gebruik kunnen maken van het internet. Het gaat om het gebruik voor eenvoudige handelingen als het bekijken van emails en het surfen over het internet. Wie daarnaast ook video’s wil bekijken of bestanden wil downloaden dient daarvoor te betalen, aangezien er op die manier veel meer data verbruikt zal worden

 

Sluis nog dit jaar aangesloten
Sluis is de eerste gemeente die aansluitingen af zal gaan nemen. De overige kernen zullen op een later moment volgen, maar zij hebben in ieder geval de intentie om ook gratis internet aan te gaan bieden. In Sluis probeert men tot een overeenkomst met de ondernemers te komen, om er samen voor te zorgen dat iedereen gebruik kan maken van het internet. De bijdragen van de ondernemers moet ervoor gaan zorgen dat de gemeente niet alleen voor de kosten hoeft op te dragen. De kans is groot dat het gratis internet op termijn in steeds meer plaatsen in Nederland beschikbaar zal worden gemaakt.

 

 

Plaats een reactie