webOS op smartTV van LG

LG heeft webOS gekocht en aangegeven dat het dit besturingssysteem wil gebruiken om smart-tv’s aan te sturen. HP had de software eerder al aangekocht, toen het besloot dit over te nemen van Palm. Men heeft geprobeerd het te lanceren op de TouchPad-tablet, maar dat is helaas nooit een succes geworden. Het lijkt erop dat webOS hiermee opnieuw een nieuw leven tegemoet gaat, of het daar in ieder geval een kans voor krijgt. LG heeft besloten het complete pakket over te nemen, om de smart-tv’s op een soepele manier aan te gaan sturen.

 

Opvallende keuze LG
Het is een opvallende keuze van LG, aangezien het bedrijf heel duidelijk heeft aangegeven dat het niet van plan is om smartphones of tablets te gaan maken met webOS, de toepassingen waarvoor de software oorspronkelijk gemaakt is. In plaats daarvan gaat men bij LG werken aan een systeem om smart-tv’s aan te kunnen sturen. Men heeft zowel de broncode als de documentatie, de techniek en de kennis aangekocht, om een volledig besturingssysteem samen te kunnen stellen. Er werd vorig jaar al eens gesproken over een mogelijke overname door LG, maar destijds leek het erop dat men het uiteindelijk niet zou doen.

 

Nieuw leven voor webOS
Het webOS systeem leek lange tijd roemloos ten onder te gaan, aangezien HP er niet in was geslaagd om het nieuw leven in te blazen, met behulp van een tablet. Men is er na de eerste mislukking met de TouchPad mee gestopt en heeft zich er daarna niet opnieuw aan gewaagd. Het is wat dat betreft een verrassing dat LG er brood in ziet en er graag mee aan de slag gaat voor de smart-tv’s. Hoe LG het systeem precies toe wil gaan passen is nog niet duidelijk, op dit moment werken de televisies van LG nog met een eigen besturingssysteem of met dat van Google TV.

Plaats een reactie