Grote steden met gratis internet

Een groot aantal grote en middelgrote steden in Nederland gaan gratis internet aanbieden. Zowel bewoners als bezoekers kunnen dan eenvoudig gebruik maken van het internet, bijvoorbeeld om even op te zoeken hoe laat de volgende trein vertrekt of te kijken in hoeverre het de komende uren droog blijft. Het is een trend die op steeds meer plaatsen terug te zien valt. We maken massaal gebruik van wifi en steden en dorpen zorgen er op die manier voor dat het aantrekkelijker wordt om in het centrum te verblijven.

 

Gratis wifi in de binnenstad
Het grote voordeel van dit initiatief van Bullseye Wifi is dat er 37 steden gezamenlijk kiezen voor het gratis internet. Volgens directeur George Seton zorgt dat ervoor dat gebruikers zich slechts 1x aan hoeven te melden. Ze accepteren de gebruikersvoorwaarden en kunnen vervolgens in alle 37 steden gebruik maken van het gratis internet. Op het moment dat men binnen het bereik van een netwerk komt wordt er automatisch verbinding gemaakt, waardoor het internet beschikbaar is. Wat dat betreft zorgt het voor een belangrijke mate van gemak, onder andere in steden als Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen en Ede.

 

Gratis door reclame
Om de vijf minuten op het internet zal er een reclame van 3 seconden te zien zijn. Dit zorgt er volgens het bedrijf achter het idee voor dat het mogelijk is om het internet volledig gratis aan te bieden. Men zal volgens de directeur in de tweede helft van 2013 starten met de aanleg van het netwerk. Vervolgens zal het waarschijnlijk nog een jaar duren totdat het internet in alle steden operationeel is. Vanaf dat moment kunnen consumenten gratis gebruik maken van het internet en hebben ze dat overal waar ze komen tot hun beschikking, in de verschillende steden door heel Nederland.

Plaats een reactie