Primeur 3D-televisie uit Nederland

3D-televisie lijkt nog altijd niet echt door te willen breken, maar daar zou een Nederlandse primeur wel eens verandering in kunnen brengen. Dimenco, wat ooit een onderdeel was van Philips, heeft een beeldschermtechniek weten te ontwikkelen waarmee men erin slaagt om de 3D bril overbodig te maken. Er kan aan de andere kant wel in full HD naar de beelden worden gekeken. Wat dat betreft lijkt het erop dat men de sleutel naar succes in handen heeft, die wereldwijd voor een enorme doorbraak zou kunnen gaan zorgen.

 

Geen 3D bril meer nodig
De 3D bril heeft er tot nu toe altijd voor gezorgd dat men nog niet massaal is overstapt naar de beelden in 3D. Volgens Maarten Tobias, de CEO van Dimenco, brengt het bekende brilletje zoveel problemen met zich mee dat het omzeilen hiervan tot een wereldwijde doorbraak zou kunnen zorgen. Men heeft de primeur onlangs in Las Vegas gepresenteerd aan een aantal grote producenten van televisies en schermen en werd daar uitstekend ontvangen. De grote fabrikanten roepen al langere tijd om een oplossing waarbij de bril overbodig is, iets waar men bij Dimenco inmiddels al 2,5 jaar aan werkt.

 

Uitvinding van Dimenco
Het is opvallend dat het uitgerekend Dimenco is dat nu met deze uitvinding naar voren komt, die wel eens van grote invloed zou kunnen zijn op de toekomst van 3D televisie. Dimenco heeft 18 medewerkers en draaide in 2012 een omzet van 2,5 miljoen euro, waarmee het een relatief kleine speler is. Het bedrijf uit Brabant heeft de grote concurrenten een gevoelige tik uit weten te delen, door als eerste met deze techniek naar voren te komen. Fabrikanten als Sony en Samsung zijn hier al langere tijd mee bezig, maar zij kennen op dit moment allemaal de naam ‘Dimenco’, van de geweldige uitvinding die zij hebben gedaan.

Plaats een reactie