Overal Televisie kijken met Panasonic

Panasonic maakt het als eerste grote tv-fabrikant mogelijk om via een smartphone of tablet op grote afstand van huis, toch televisie te kunnen kijken. Panasonic maakt hiervoor gebruik van TV Anywhere, dat het mogelijk maakt om zelfs op duizenden kilometers afstand het tv-signaal naar een mobiel apparaat te streamen. Het is op die manier mogelijk om tijdens een zakenreis of vakantie een voetbalwedstrijd te kijken, of de beelden op te nemen en op een later moment thuis terug te kijken.

 

TV Anywhere op bepaalde modellen

TV Anywhere van Panasonic is voorlopig alleen beschikbaar op de nieuwe VIERA AS750, AS740 en AS650-modellen. Deze beschikking over een dubbele ontvanger, die de techniek beschikbaar maakt. Het is mogelijk om via de Panasonic TV Remote 2-app een verbinding tot stand te brengen, met de Panasonic Cloud. Houd er echter rekening mee dat het nog niet mogelijk is om gecodeerde zenders door te geven. In Nederland betekent dit dat we alleen op de analoge beelden kunnen rekenen, aangezien de kabel- en ADSL-aanbieders de digitale zenders over het algemeen coderen. Bovendien dient de televisie thuis op standby te staan, gebruikers kunnen deze niet volledig uitschakelen.

 

Meer nieuwigheden van Panasonic

Panasonic presenteerde daarnaast nog een aantal andere nieuwigheden. De nieuwe VIERA-toestellen zijn bijvoorbeeld voorzien van een Info Bar, waarop gebruikers persoonlijke berichten achter kunnen laten. De TV zal met een camera en microfoon herkennen wie er televisie kijkt, zodat de juiste berichten verschijnen. Daarnaast kunnen de televisies programma’s gaan adviseren aan kijkers, op basis van de metadata en voorkeuren die gebruikers via de app doorgeven. Tenslotte legde Panasonic de nadruk nog even op de 4K-televisies van het bedrijf, die 4x scherper zijn dan de huidige generatie platte televisies en daardoor een nog veel mooier beeld opleveren.

Plaats een reactie