XS4ALL alles-in-1 aanbieder die het vaakst wordt aanbevolen

Uit onderzoek van Telecompaper is gebleken dat XS4ALL voor de tweede achtereenvolgende keer het meeste van alle alles-in-1 aanbieders door haar klanten zou worden aanbevolen aan familieleden of vrienden. De mate van aanbeveling is door Telecompaper vastgelegd in de zogenaamde ‘Word of Mouth’-score, hierna afgekort als WoM. Deze score wordt elk halfjaar gemeten en op basis daarvan ontstaat een ranglijst. XS4ALL’s WoM-score was 73, wat wil zeggen dat 73% van haar klanten dermate tevreden zijn over de dienst, dat ze deze zouden aanbevelen. Met name de technische ondersteuning, de klantenservice en de betrouwbaarheid worden gewaardeerd.

 

KPN heeft een WoM-score van 63 bereikt en wist hiermee op de tweede plaats te komen. Dit is een verbetering ten opzichte van prestaties uit het verleden. Er was niet lang geleden zelfs sprake van een WoM-score van 50. De derde plaats wordt gedeeld door Vodafone en Tele2, beide met 59. Telfort en Delta zitten op plek vijf met een score van 56. Online.nl deed het dit halfjaar het slechtst. De aanbieder staat helemaal onderaan de lijst met een score van 46.

 

XS4ALL introduceerde onlangs een voordeelpakket voor klanten die een mobiel abonnement hebben bij KPN. Het pakket heet XS4ALL Compleet en bevat onder andere een reductie van de mobiele abonnementskosten, gratis toegang tot zenders en films en een verdubbeling van zowel de mobiele data als belminuten. XS4ALL speelt hiermee in op de toenemende populariteit van pakketten die naast internet, TV en een vaste telefoonlijn, een mobiel component hebben. KPN kwam als partner naar voren omdat zij de belangrijkste aanbieder zijn van mobiele abonnementen.

 

Een andere ontwikkeling bij XS4ALL is het invoeren van DNSSEC. DNSSEC is een protocol dat nagaat of bezochte websites wel authentiek zijn, in plaats van een kopie die gebruikt kan worden voor cybercriminele doeleinden. Het is voor surfers nauwelijks na te gaan of het een kopie betreft of niet, omdat het vertrouwde websiteadres gewoon blijft staan in geval van een kopie. XS4ALL is naar eigen zeggen de eerste provider van Nederland die een dergelijke veiligheidsmaatregel neemt.

Plaats een reactie